Lego DUPLO skvělá hračka i učební pomůcka

5/5 - (1 vote)

Máte doma LEGO DUPLO? Stavíte domečky, hrajete si s panáčky a vaší největším úspěchem je zatím ohrada plná zvířat? Něco vám prozradíme, LEGO DUPLO je nejen krásná hračka, ale může být i užitečnou učební pomůckou. Tady je několik tipů.

LEGO DUPLO a výuka barev

Umí už vaše dítě barvy nebo chcete, aby se je naučilo? Využijte DUPLO. Stavět můžete různobarevné komíny nebo dokonce barevné domečky. Už je vaše dítě dál? Postavte komín z různých barevných kostiček a požádejte dítě, ať postaví úplně stejný podle vašeho vzoru.

Počítání s LEGEM

Postavte schody. První schod bude jedna kostka, druhý schod bude ze dvou kostek, třetí bude mít tři, atd., atd. Máte doma předškoláka nebo školáka? Můžete zkusit s pomocí kostek i sčítat nebo odčítat a LEGO využít podobně jako počitadlo.

Obrázky podle vzorů

Nejen klasické lego lze skládat podle návodu. Na internetu najdete spoustu návodů i pro skládání z DUPLA. Vytvořit si můžete rybu, pestrobarevného papouška a máte-li hodně kostek, tak klidně i Eiffelovu věž nebo Velkou čínskou zeď. A jako bonus se dítě naučí i něco ze zeměpisu.

Bludiště z DUPLA

Vezměte velkou podložku, poskládejte na ni kostky tak, že vytvoříte jakési bludiště (cestičky, které budou ohraničené kostkami). Pak dítěti dejte kuličku a nechte ho, ať bludiště s kuličkou projde. Desku je třeba držet v rukou a naklánět vždy tam, kam chcete, aby se kulička pohybovala.

LEGO DUPLO jako společenská hra

Vezměte podložku, poskládejte z kostek jednoduchou zakroucenou cestičku. Na její začátek umístěte zvířátko, na konec domeček. Vezměte kostkou a házejte. Kolik bodů padne na kostce, o tolik se zvířátko může posunout. První v domečku vyhrává. Pokud dítě ještě nezná čísla, můžete použít barevnou kostku a posouvat se vždy na příslušnou barvu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru