Lego Duplo vláček deluxe (10508)

5/5 - (1 vote)

Mezi svátky jsme absolvovali návštěvu malého kámoše Honzíka, který dostal od Ježíška Lego Duplo mašinku…. (No spíš teda jeho táta, ale to jen mezi náma…)

Duplo deluxe track system

O co jde?

V podstatě jde o první elektrický vláček, takže určeno tatínkům, kteří občas pustí svoje dítě trochu blíž, ale jen tak blízko, aby nic nerozebralo. Pochopitelně v zájmu zachování bezpečí dítěte. Mohlo by přece vdechnout, nebo spolknout půl lokomotivy, že…. Jde o krásnou stavebnici z řady Duplo, takže můžete vesele kombinovat s jakoukoliv stavebnicí této řady. Pro neznalé, jde o řadu Lego, kde jsou kostičky větší, aby se lépe skládaly do sebe a aby byla pro mrňata složitější jejich konzumace. Stavebnice má obrovské možnosti co do počtu variant, jak můžete koleje a vše kolem poskládat.

Co je v krabici

Celkem 134 dílků (včetně vlaku) a tři figurky. Vláček je poháněný třemi tužkovými bateriemi (AA), které nejsou (ani za tuhle cenu) součástí krabice. K vláčku  je v balení čerpací stanice a funkční jeřáb.  Při rozjíždění a zastavení vláček vydává zvuky a při jízdě houká. Bublavý zvuk se ozve i při zasunutí tankovací pistole. V krabici je i jedno autíčko, kytky, semafor, kusy ovoce, drážní domek a další nástavby na vagóny a tvoření všeho možného. Lokomotiva, vagóny i autíčko, jde přestavět jak se vám bude líbit, protože pevnou část tvoří jenom „podvozek“.  Pokud máte to štěstí, že vám po bytě běhá vícero dětí, počítejte s tím, že bude třeba dokoupit druhou mašinku. U téhle stavebnice je ale super, že se dá dokupovat a dokupovat…

Duplo jeřáb

Zabaví?

Spolehlivě, jen pozor, ať se k hračce dostane taky vaše dítě. Pokud chcete vašeho nezbedu (nebo nezbeďandu) zasvětit do lega a vláčků, je tohle ideální kombinace. Určitě bych nekupoval menší sadu, než je právě tahle. Pak vás totiž bude čekat dokupování kolejí, výhybek, mostů, tunelů, kytek, ovoce, a dalších důležitých věcí, které jak brzy zjistíte, jsou vyloženě nutné…. Teda pro prcka samozřejmě…..

Stručný souhrn

  • zpracování: 10/10
  • zábavnost: 10/10
  • výrobce: Lego group
  • určeno: pro kluky, i pro holky
  • nepořádek: solidní, ale snadno se uklidí
  • zabaví: opravdu dlouho, snadno dvě hodiny a víc
  • vhodné pro děti mezi dvěma až peti lety (udává výrobce a je to pravda)
  • cena  (leden 2015): cca 2.500 Kč – asi jediné lehké mínus
  • zakoupit lze na internetu, i v běžných obchodech

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru