Bubetka a Smítko a další veselé příběhy – recenze

5/5 - (2 votes)

Vtipné, poučné a tak akorát dlouhé pohádky najdete v knížce Bubetka a Smítko a další veselé příběhy. Vznikly z pera Ladislava Dvorského a do paměti lidí vstoupili ilustracemi od Miloše Nesvadby. Knížku ocení děti už od pěti let, vychutnají si ji určitě i děti starší. Jestliže jste o Bubetce a Smítku ještě neslyšeli, je na čase zaběhnout do knihovny. Kvalitních pohádek na dobrou noc není nikdy dost.

Pohádky o strašidýlkách s přidanou hodnotou

Hlavní příběhy se věnují strašidýlkům Bubetce a Smítkovi a jejich rodinám. A co dělají strašidla? No přece straší. Ale samé darebáky, kteří si to zaslouží a dostanou tak šanci se ze svých špatných činů poučit. Bát se u toho rozhodně nebudete. Příběhy mají přesah z pohádkového světa do toho skutečného a nenápadně učí děti morálním hodnotám.

Bubetka a Smítko

V prvních pohádkách o Bubetce a Smítkovi zjistíte, proč se jejich rodiny rozhádali, a jak se zase udobřili. Setkáte se s hodnou čarodějnicí Šancavou, která učí děti čarovat. Zjistíte, co se stane, když Smítko zapomene kousek ze zaříkadla na proměnu. Ale postava, která patří u dětí mezi nejoblíbenější, je skřítek Trčka. Ten totiž čeká jen na to, až si někdo něco pochválí a hned mu to zkazí. Ale i na něj najdou Bubetka se Smítkem trik, jak jeho škodění usměrnit.

Bubetka v Praze

Bubetkovi se odstěhovali do Prahy a Bubetka si najde novou kamarádku Mžitku, se kterou poznáte hlavní město. Opět se dostane na strašení darebáků, kteří ničili telefonní budky nebo odhazovali odpadky. Těm to strašidelné holčičky opravdu nandají. I když zde chybí Smítko, na konci se všichni zase setkají na svatbě. A čí bude? To se nechte překvapit. Prozradím vám jen, že taková strašidlovská svatba v metru je skutečně něco nevídaného.

Pulpuk, pes pro legraci

Tyto krátké veselé pohádky ocení všichni milovníci čtyřnohých psích přátel. Hlavně všichni ti, které si podobně darebácké štěně pořídili domů a vědí tak, co všechno může takový pesan napáchat. V těchto osmi kapitolkách se seznámíte s rodinou dvou chlapců, která dostala jako vánoční dárek od strýčka štěně. Radost chlapců zde kontrastuje s rozčarováním rodičů, které je úsměvné a leckdo se v jejich trápení s neurvalým štěnětem pozná.

Bubetka a Smítko a další veselé příběhy

Pohádky o princeznách

Kdo by neměl rád pohádky o princeznách? Navíc, když jsou tak veselé jako právě tyto. Kromě toho jsou i poučné. Těšit se tu můžete na princeznu Játochci nebo princeznu Elišku, která se sama vysvobodila ze spárů čaroděje. Také se spolu s hádavými a namyšlenými princeznami poučíte, že krása není všechno a princezna Ládulka vám ukáže, jak se lenost nevyplácí. Nechybí zde ani Honza, který donese princezně ten nejkrásnější dárek na světě. Těšte se na lehkost, poučení a vtip.

Malířské pohádky

Trochu netradiční jsou pohádky malířské. V nich sledujete vyprávění o různých malířích a o tom, jaká zažívali dobrodružství. Nechybí zde vtip, který je pro všechny tyto pohádky typický. Dozvíte se, co udělá malíř, když zůstane na pustém ostrově a zapomene si vzít štětce. Zjistíte, jak se z loupežníka stane malíř. A dokonce odhalíte, jak zákeřná může být pro malíře modrá nemoc.

Kuře Cupity

Už jste slyšeli o tom krásném a chytrém kuřeti, které se vylíhlo z hranatého vejce? Že ne? Tak to chvátejte na dvorek, kde žijí zvířátka se slepičkou Pišvorkou a jejím kohoutkem. Těm se kuře Cupity z takového vajíčka vylíhlo. A nebylo to kuře ledajaké, ale pyšné a otravné, že zvířátkům ze dvora nezbylo, než ho poslat do světa. Zajímá vás, jestli kuře ve světě přišlo na to, jak ošklivě se ke zvířátkům chovalo? Tak to si budete muset jeho příběh přečíst. Je rozčleněný na krátké kapitolky, takže to v pohodě před spaním dáte.

Závěr

Pohádky Bubetky a Smítka existují i jako samostatná knížka. Pokud chcete ale příběhů víc, poohlédněte se po vydání s dalšími veselými příběhy. I ony totiž stojí za přečtení. Budou bavit nejen děti, ale i vás, až jim je budete předčítat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru